HomeReizenBoerderijvakanties op Spaanse en Italiaanse eilanden

Boerderijvakanties op Spaanse en Italiaanse eilanden

Op vakantie naar het platteland, in een vakantieboerderij. Meer en meer mensen ontdekken deze vorm van vakantie, die ideaal is voor gezinnen met kinderen. Platteland en boerderijen bevinden zich over de hele wereld. Wie niet al te ver wil reizen en toch van zon, zee en een mediterrane sfeer wil genieten, die kiest voor een vakantie in een vakantieboerderij op één van de vele eilanden in Spanje of Italië.
 
Viva Viva España
Op zowel de Canarische als de Balearische eilanden bieden Spaanse families hun prachtige boerderijen aan voor een landelijke vakantie. Deze boerderijen worden "finca's" genoemd en bieden onderdak aan toeristen uit de hele wereld. Het aanbod is groot, van een appartement als onderdeel van een finca of een complete finca voor het hele gezin, inclusief alle moderne faciliteiten en natuurlijk een zwembad. Naast het huren van een finca, vindt u in Spanje ook de agriturismo-hotels, vaak met vol- of halfpension. Het voordeel van bijvoorbeeld de Balearische eilanden, is dat u en de kinderen thuis op de finca genieten van het plattelandsleven maar enkele kilometers verderop ook een frisse duik kunnen nemen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee.
 
Viva Italia
Natuurlijk biedt ook Italië prachtige eilanden voor een perfecte boerderijvakantie. Sardinië, met zijn mooie baaien, heerlijke natuur en de Middellandse zee altijd in de buurt is een mooie locatie voor een geslaagde boerderijvakantie. Hetzelfde geldt voor Sicilië. Ook op de Tremitische eilanden ten noorden van Gargano bieden landelijke boerderijen een ideale plek om de vakantie door te brengen. De Italiaanse eilanden zijn zeer geschikt om enerzijds van de zon en zee te genieten en anderzijds de prachtige natuur te ontdekken. Vaak oeroude olijfbomen, karakteristieke kleine, Italiaanse dorpjes en de vriendelijke Italiaans gastvrijheid garanderen een afwisselende vakantie met een legio aan mogelijkheden voor zowel de ouders als de kinderen. Kortom, combineer het zon- en strandleven van een eiland met de prachtige Spaanse of Italiaanse natuur.
 
Viva passende kleding
Voor al deze veelzijdige mogelijkheden tot ontspanning en vertier bieden merken zoals Esprit de passende kleding zoals prachtige badpakken voor op het strand, maar ook luchtige windjacks voor een stoere wandeling langs de kust of door de duinen. Bij Esprit komt de voorpret al bovendrijven bij het zoeken naar een mooi petje als bescherming tegen de zon, passende schoenen, originele T-shirts, beschermende windjacks of moderne badkleding. Niet voor niets is Esprit populairder dan ooit. Een goede voorbereiding is bij een vakantie onontbeerlijk.


foto : copyright : ©Nick White/Photodisc/Thinkstock
©Nick White/Photodisc/Thinkstock/Zalando